Kangur vastas, et ei ole ühtegi ebaseaduslikku tegu teinud ega altkäemaksu või pistist saanud.

Täna toimunud maadevahetuse kohtuistungil kuulati üle vaid Kangur.

Pärastlõunal oli diskussioon prokuratuuri ja kaitsjate vahel. Teemad puudutasid pigem kohtumenetluse käiku. Näiteks, kas Kaitsepolitsei poolt konfiskeeritud arvuti kõvaketta ülevaadet peaks tõendina võtma või mitte. Probleem seisnes selles, et Kapo menetles seda seni, kuni see läks kohtu menetlusse, aga dokumendi esitas hiljem. Seega ei peaks kaitsjate arvates Kapo poolt uusi materjale vastu võtma, kuna menetleja pole mitte kapo vaid kohus. Prokuratuur sellega ei nõustunud.

Samuti polnud prokuratuur nõus sellega, et kohtuistung jätkub homme, viidates sellele, et nad ei jõua nii ruttu materjalidega tutvuda. Kaitsjad olid nõus, et kuna tegu on äärmiselt keerulise kohtuasjaga, siis tuleb prokuratuurile anda mõistlik aeg süüdistuskokkuvõtte sõnastamiseks.

Küsimust tekitas ka sõnastus, et kas kuritegu võib olla toime pandud täpsustamata ajal ja kohas. Prokuratuur selgitas, et võib küll.

Süüdistuse kohaselt seisid Villu Reiljan ja Kalev Kangur selle eest, et Toomas Annuse ja AS-i Merko Ehitus ning Tullio Libliku, Einar Vettuse ja Tarmo Pedjasaarega seotud loodusobjekti sisaldava kinnisasja vahetusmenetlused toimuksid takistusteta ning majanduslikud riskid oleksid võimalikult väikesed. Ühtlasi andsid Villu Reiljan ja Kalev Kangur nimetatud isikutele enne looduskaitseliste piirangutega kinnisasjade omandamist informatsiooni selle kohta, kas ja milliste kinnistute vastu saab neid vahetusmenetluse käigus vahetada.