Itaalia peaminister Silvio Berlusconi ütles, et Moody'se otsus oli oodatud. „Itaalia valitsus teeb maksimaalse pühendumusega tööd eelarve-eesmärkide täitmiseks,“ teatas Berlusconi BBC Newsi vahendusel.

Krediidireitingu alandamise Moody'se-poolne põhjendus on murettekitav ka teiste eurotsooni riikide nagu näiteks Hispaania jaoks, kelle laenukulutused on nagu Itaalialgi tõusnud, sest turud on kaotanud usu nende laenukõlbulikkusse.

Moody's hoiatas ka Itaalia majanduskasvu viletsate väljavaadete eest, viidates strukturaalsetele majandusprobleemidele Itaalias ja ülemaailmsele majandusseisakule.

Reitinguagentuur märkis ka poliitilisi ja majanduslikke riske meetmete rakendamisel. Eurotsooni päästefondi laiendamine on küll 17 valitsuse poolt juba juulis heaks kiidetud, kuid kõigis parlamentides pole see veel ratifitseeritud.

Moody's teatas, et Itaalia krediidireitingut võidakse veel oluliselt madalamale tasemele langetada, kui meeleolu investorite hulgas veelgi halveneb ning Itaalial on turgudelt üha raskem raha kätte saada.