Ühel rootslasel viis rebane botased ukse tagant ära. "Mees kahtlustas, et ruhnlased on vargad. Rahustasime ta maha ja ütlesime, et rebane tegutseb," rääkis Kaarel Lauk Meie Maale.

Rebane kasutas juhust ka Ruhnu kordonis, kus ta avatud ukse vahelt sisse pääses. Uudishimulik ja julge loom läks koguni mööda treppi kordoni teisele korrusele. "Trepi peale saapaid või naela otsa kalavõrku jätta ei saa, kohe katkub rebane need ära. Kõik, mis kätte saab, viib minema," ütles kordoni ülem Rainer Sosi.

Õnneks ei ole piirivalvurid pidanud tööpostilt paljajalu lahkuma, sest rebane on siiani jalavarjud õue peale tassinud ja metsa neid viinud pole. Jätnud ühe saapa hoovi, loomal huvi kaob ning ta hiilib uue saagi järele.

Inimesi rebane ei karda, küll aga koeri, kes teda aeg-ajalt taga ajavad. "Seni, kuni ta midagi halba pole teinud ja tal tervis korras on, vähemalt ilusa karvastiku järgi, ei võeta temaga midagi ette," arvas Sosi. Hiljuti läksid vallavanem Aare Sünteri kodumaja ukse juurest kaduma kalavõrk ja kingad. "Leidsime need metsa alt rohu seest üles. Kingad olid hambajälgi täis," kirjeldas Sünter. Kas tegemist oli just sama rebasega, kes kordonit külastas, selles ei olnud vallavanem kindel, kuna rebaseid on tema teada saarel mitukümmend. Ruhnu tulevad nad talvel mööda jääd.