Samas tundus Kalle Muulile, et riigikogu oleks pidanud seaduse põhjalikumalt ette valmistama, praegu jääb tema sõnul mulje, justkui oleks valitsus andnud käsu võimalus leida ning seda tehes satuti eelarveseadusega vastuollu. „Ma arvan, et riigikogu langetas õige otsuse,“ sõnas Muuli, kuid lisas, et otsuseid ei peaks täitevvõimu huvides vastu võtma.

Muuli hinnangul kutsuti ka täiendav istung kokku reglemendi piiri peal kõõludes ning tema sõnul polnud põhjust riigikogu erakorraliseks kokkukutsumiseks. „Tegelikult seda tormamist ei põhjustanud mitte kriis Kreekas, vaid see, et avastati seadustele mittevastavus,“ ütles Muuli.

Anvar Samosti hinnangul on aga normaalne, et õiguskantsler viitab juriidilistele vigadele ja nentis, et vajalikud parandused said ka tehtud. Ta imestas, et EFSF-i vastu hääletanud riigikogulaste kõnedest jääb mulje justkui arvaksid nad, et nüüd hakatakse autodega raha Eestist välja vedama.

Riigikogu võttis neljapäeva õhtul vastu otsuse ühineda Euroopa stabiilsusfondi EFSF-iga, millega Eesti andis lubaduse garanteerida euroala abifondi ligi kahe miljardi euroga.

Otsus jõustus üheaegselt 29. septembril 2011 vastuvõetud riigieelarve seaduse ning riigikogu kodu- ja töökorra seaduse muutmise seaduse jõustumisega.

Sampo Panga juhi Aivar Rehe hinnangul on vähetõenäoline, et Eesti antav EFSF-i garantii muutub rahaliseks kohustuseks.