Sõerd kinnitas vastuseks, et hoolimata sellest, et eelnõu valmis lõplikult koos kõigi muudatustega tõesti päeva jooksul, kuid kuna ta oli jooksva töö juures, siis ei ole see talle uus tekst.

"See tekst valmis paljude inimeste ühistöö tulemusel ja tõesti mina olen olnud selles protsessis kogu aeg juures ja osaline. Viimased täpsustused, mis sisu ei muutnud, tulid siia veel võib-olla tänase päeva jooksul, aga tähtis on see, et need lõplikud sätted on põhjalikult läbi kaalutud väga paljude osapooltega ja nagu ma ütlesin, võrreldes valitsuse esitatud eelnõuga, on siin olulised sisulised muudatused sees ja ma arvan, et ma ei liialda, kui ma ütlen, et mõned esialgses eelnõus olnud probleemid ja ebatäpsused on riigikogu töö tulemusel ära parandatud," vastas Sõerd keskerakondlase Kadri Simsoni küsimusele, millal ta lõpliku otsuse eelnõuga tutvus.

Hiljem kordas fraktsioonikaaslane Kalle Laanet Simsoni küsimust: "Ma küsiksin samamoodi kolleeg Kadri Simsoni küsimust, et millal te selle teksti kätte saite? Minu arust suhteliselt lihtne küsimus, et aru saada, et millal ja mis ajavahemikul oli kellegi õigus ja võimalus nende tekstidega tutvuda?"

"Te olete niivõrd pika riigikogu ja seadusloome kogemusega, et ma arvan, et te teate, kuidas eelnõud valmivad, et tegeldakse tekstide erinevate versioonidega ja lõplik tekst, kus on saavutatud poliitiline konsensus, kus kõik õiguslikud probleemid on leidnud lahenduse, see ongi konkreetse riigikogu tööprodukt ja tööeesmärk. Viimane tekst tõesti, kui lugeda oluliseks ka neid viimaseid sõnastusi, mis mõtet ei muutnud, neid tõesti võis olla veel ka täna, aga need põhimõtted, mis ma hommikul siin saalis maha ütlesin, need on siin täpselt samamoodi kirjas. Aga hommikul, kui ma olin siin teie ees saalis ega minul ei olnud ka seda lõplikku teksti, aga olid põhimõtted juba olemas ja meil oli siht selge, kuhu me välja tahame jõuda," vastas Sõerd.