Nõmme linnaosavanem Erki Korp rääkis avaldas Delfile muret, et hommikul vara tööle minejates tekitab nõrk tänavavalgustus kõhedust.

Tarmo Sulg selgitas, et Tallinnas on kokku 53 600 valgustit, mille täismahus töötamine maksaks linnale 7,03 miljonit eurot. Linna eelarves on tänavavalgustuse kuludeks eraldatud tänavuseks aastaks aga 5,94 miljonit eurot. Nii on magistraaltänavatel aasta läbi välja lülitatud 5500 valgustit. Väljalülitatud valgustite arvu mõjutab Sulgi sõnul ka see, et elektri hind tõusis mais 0,5% ja augustis 7,6%.

Sügis- ja talveperioodil välisvalgustuse põlemisaega Sulgi sõnul ei lühendata ning ka hõrendatud ei ole valgustust igal pool. „Valgustust ei ole vähendatud elurajoonides, väiksematel kõrvaltänavatel, ristmikel, ühissõidukipeatustes, jalakäijate ülekäiguradadel ja nende vahetus läheduses,“ sõnas Sulg. „Koostöös politseiga on välja selgitatud kõrgendatud turvariskiga piirkonnad, kus tänavavalgustust öötundidel välja ei lülitata.“

Valgustatud aeg pikeneb mehe sõnul seoses päikesetõusu ja –loojanguga automaatselt ning sõltub muuhulgas ka ilmast. „Eile õhtul lülitus tänavavalgustus sisse 18.57, kuna ilm oli pilves, hommikul lülitus valgustus välja kell 07.02,“ selgitas Sulg.

Kaks aastat tagasi juurutatud säästurežiim tähendab lisaks hõrendatud valgustusele, et suvisel perioodil põlevad valgustid varasemast kuni kaks tundi vähem ning sügisest kevadeni on valgustite põlemisaeg tunni jagu lühem, valgus süttib kui valgustihedus on langenud alla 30 luksi.

Järgmise eelarveaasta režiim sõltub järgmise aasta linnaeelarvest.