"Mitte et mul oleks midagi ettevõtluse tasustamise ja Eesti riigile maksu tasumise vastu, oh vastupidi. Aga lihtsalt imelik oli, et ennetavalt ei lausutud mulle võimaliku üüriraha kohta mitte silpigi ei ühelt ega ka teiselt poolt," kurtis Tarand.

Presidendi avalike suhete nõunik Toomas Sildam tunnistas segadust. "BNS saatis tõesti pärast presidendikandidaatide kohtumist ajakirjanikega BNS-i pressikeskuses ka meile arve, mille tasusime. Presidendikandidaatide kohtumist trükiajakirjanikega kokku leppides ei olnud me renditasust eelnevalt rääkinud, kuigi tagantjärele tean, et vastav info on ka BNS-i kodulehel kirjas."

BNSi müügijuht Kadri Pae lausus Delfile, et BNS sai presidendi kantseleilt tellimuse presikeskuse kasutamiseks ja vastavalt hinnakirjale jagas BNS arve pooleks ja saatis kummalegi osapoolele. Pae rõhutas, et pressikeskuse pidamine on BNSi jaoks siiski äriline ettevõtmine.

Tarand oli pahane mitte raha maksmise kohustuse peale, vaid seetõttu, et tema väljakuulutatud null eurot valimiskulusid osutus ekslikuks. "Loomulikult ei saada ma seda kulu tasumiseks niigi rahaliselt kreekalikku Keskerakonda! Ei saada ka Toomas Sildamile (rahaline seis peaks olema OK), aga järgmisel korral paluks korraldajatel mõelda: kuidas lisaks valimiskorra parendamisele mitte eksitada ka kampaanias osalejaid," kirjutas Tarand.

Teise poole BNSi arvest tasus Sildami sõnul presidendi kantselei.