"Ma ei näe ennast uues valitsuskabinetis," rääkis Kudrin Washingtonis G20 rahandusministrite kohtumisel ajakirjanikele. "Asi pole vaid selles, et keegi pole mulle midagi pakkunud. Minu arvates ei luba erimeelsused mul selle valitsusega liituda," vahendab BNS.

Kui keegi peaks talla valitsuses kohta pakkuma, keelduks ta sellest kindlasti, ütles rahandusminister.

Kudrini sõnul pole ta Medvedeviga majanduspoliitika osas üksmeelt, eriti vastustab ta kaitsekulutuste plaanitud suurendamist. Ta tõi näiteks, et kaitsekulud suurenevad 2014. aastal kolm protsenti tänavusest sisemajanduse kogutoodangust.

"Mul on kahju, et neid teemasid ei arutatud piisavalt Ühtse Venemaa kongressil," rääkis minister, kelle sõnul tähendab kulude kasv ka jätkuvat sõltuvust naftahinnast.

Kudrin on olnud rahandusminister alates 2000. aastast ja teda peetakse võrdlemisi liberaalseks. Ta ütles veebruaris, et Venemaa peab põhjalike reformide elluviimiseks ja majandusliku paigalseisu vältimiseks korraldama õiglased valimised.

Peaminister Vladimir Putin teatas laupäeval ootamatult, et detsembrikuistel parlamendivalimistel on valitsuspartei Ühtne Venemaa valimisnimekirja esinumber Medvedev.

Medvedev omakorda esitas Putini valitsuspartei kandidaadiks 2012. aasta presidendivalimistel, millega too nõustus.

Osa vaatlejaid on pidanud Kudrinit võimalikuks peaministrikandidaadiks.

Laupäevaste parteikongressi arvustas ka Medvedevi majandusnõunik Arkadi Dvorkovitš, kes teatas sotsiaalvõrgustikus Twitter, et "pole põhjust rõõmustada" ja "on hea aeg vahetada spordikanalile".