„Mind on üllatanud pigem reaktsioonid sellele - see on päris õudne,“ tunnistas Masso Vikerraadio saates „Rahva teenrid“. „Homofoobia, sallimatus ja viha on hirmutav ja kurb. See on väga ebakristlik.“

Kirik on Masso sõnul traditsiooniliselt konservatiivsem kui muu ühiskond. „Kui Eesti on seadusandluselt konservatiivsem kui Eesti või Rootsis, siis Eesti kirik on järelikult veel konservatiivsem,“ ütles ta.

Masso sõnul laulatatakse Rootsis juba samasoolisi inimesi. Soomes jätkub arutelu samasooliste teemadel. Pärast siseminister Päivi Räsaneni, kes on oma väljaütlemistes suhteliselt homofoobne, avalikke esinemisi lahkuvad kirikust tuhanded inimesed, kes ei ole nii konservatiivsed ja pooldavad tolerantsust.

Üks kiriku muutumise lakmuspaber on Masso sõnul ka naiskirikuõpetajad. „Soomes pigem lastakse lahti see kirikutegelane, kes ei ole tolerantne naisjutlustaja vastu, kui et lastakse tal lahti lasta naiskirikuõpetajaid,“ kirjeldas ta. Masso nentis, et paraku on meil Eestis tolerantsed löögi all.

Masso sõnul on väga hea, et praegu jätkus julgust avaldada humanistliku kristlase manifest, kuid hämmastav on see, et sellise avalduse tegemiseks peab üldse julgust olema. Teda paneb imestama, et üldse kellelgi jätkub julgust sõimata teisis inimesi haigeteks ja rõvedateks.

Sõnavabadus on põhjustanud hirmuepideemia

Masso sõnul on kurjust palju. „Minu meelest on Eesti sõnavabadus väga lai ja ma olen endiselt seda meelt, et Eesti avalik ruum on väga vaba,“ kõneles Masso. „See vabadus paraku ulatub ka sinna, et sõimamine on aktsepteeritav.“

Masso tõdes, et kui inimene ikkagi ei taha avalikult sõimata saada, siis ta ei imesta, et inimesed tagasi tõmbuvad. Ta viitas arvamusartiklite kirjutajatele, kes ei taha enam oma nime loo juurde, seejuures ei mõelnud ta anonüümseid kommentaatoreid.