“Sain küll hiljuti kaebuse, et hobusel olla haav ning ta tunneb end halvasti, kuid pererahvas on ise ära, ei hooli ning naaber peab hobuse eest aeg-ajalt hoolitsemas käima,” lausus Kuressaares tegutsev loomaarst Lea Hioväin Meie Maale. Tema sõnul kuulis ta, et hobune olla ketis ja halvasti koheldud.

Leisi loomaarst Reet Ravik lausus, et talle pole loomade väärkohtlemisest Pamma külas kaebusi tulnud.“Minuni mingit kuuldust pole jõudnud,” kinnitas Ravik. 

Samas on Pamma küla elanikud loomade pärast mures, kuna pererahvas jätvat majapidamises olevad kaks hobust karjamaale nädalateks hooleta. Ise ollakse samal ajal mandril. Kui naaber hobuseid ei toidaks ja nende eest ei hoolitseks, oleksid lood väga kurvad.

Oma nime avaldamisest loobunud naaber kinnitas Meie Maale, et perenaine on ära minnes alati ikkagi palunud tal hobuste järele vaadata. “Peremees käib Soomes tööl ja perenaine on ise mandrilt pärit,” sõnas ta. “Nad kolisid siia möödunud detsembris ja peres on kaks väikest last. Nad on suured loomaarmastajad, aga samas raha napib.”

Nii juhtus tänavu, et majapidamisse võetud kolm küülikut mingil põhjusel surid. Hiljuti sai aga traataia tõttu viga 10-aastane hobune Ulla. Tagumise vasaku jala peale tekkinud haav läks mädanema, veritses ning ajas mäda välja. Hobune lonkab senimaani ja hoiab siiani aeg-ajalt jalga üleval.

“Kuna loomi siin pidada on raske, kavatseb perenaine viia hobused peagi Läänemaale oma isatallu, kus saab paremini nende eest hoolitseda.”