"Nii nagu tallinlased võtavad rahulikult Tartu ülikooli asutusi Tallinnas, võiks tartlased võtta rahulikult Eesti Kunstimuuseumi filiaali Tartus," märkis Lang ajalehele Sirp.

Langi sõnul on Tartu Kunstimuuseumi liitmisel Eesti Kunstimuuseumiga puhul tegemist haldusala korrastamisega, mida on plaanitud aastaid. "Leian, et 1,3 miljoni elanikuga riik alla 600 000 maksumaksjaga suudab maailmatasemel üleval pidada ühe riikliku kunstimuuseumi," nentis Lang.

"Jutud Tartu kunstielu hävimisest, kui seal ei ole omaette riigiasutust riikliku muuseumi näol, on minu meelest kummalised. Meie eesmärk on just muuta Tartu kogud inimestele senisest palju kättesaadavamaks, edendada koostöös Tartu ülikooliga Tartus kunstiteadust ja näitusetegevust ning saavutada Eesti Kunstimuuseumi juhtimisel Tartu inimestele nii muuseumi kogude kui välisnäituste kättesaadavaks tegemine nende kodulinnas," sõnas Lang.

"Paraku on tõsiasi see, et mõned tänase Tartu Kunstimuuseumi töötajad kaotavad töökoha, sest mitte kõigile ei tee Eesti Kunstimuuseum ja Tartu ülikool ettepanekut asuda nende teenistusse. Sealt tulebki otsida põhjust, miks kirjutatakse südantlõhestavaid kirju ja pöördumisi ning süüdistatakse valitsust seitsmes surmapatus. "