Asjaga kursis olevad allikad teatasid, et WSB tegevjuht Ivan Hodabahš ütles neile, et sõlmitud on salajane lepe Aserbaidžaani-poolse finantseerimise kindlustamiseks vastutasuks olümpiamängude poksiturniiriga manipuleerimise eest, et kindlustada Aserbaidžaani poksijatele kuldmedalid, teatab BBC News.

„Ivan hooples mitme ees meist, et pole vaja muretseda selle üle, kust WSB raha saab, et arveid maksta. Nii kaua kui aserid oma medalid kätte saavad, on WSB-l raha olemas,“ ütles üks allikas „Newsnightile“.

Teise allika sõnul tuli Hodabahš tema juurde ja ütles: „Me oleme nüüd päästetud – Aserbaidžaan tuli mängu – me peame neile selle eest medaleid andma.“

„Ta rääkis kuldmedalitest Londonis vastutasuks salaja makstavate miljonite dollarite eest,“ lisas allikas. „Medaleid müüakse nii jultunult, et see on hämmastav.“

Hodabahš ise ütles „Newsnightile“, et väited tehingu kohta Aserbaidžaaniga on täielik vale.

Varem väideti, et raha WSB Americale tuli Šveitsi eraettevõttelt, kuid „Newsnighti“ valduses olevad dokumendid näitavad, et Hodabahš, rahvusvahelise amatöörboksiassotsiatsiooni AIBA tegevdirektor Ho Kim ja Aserbaidžaani eriolukordade minister Kamaladdin Heydarov rääkisid omavahel 10 miljoni dollari suuruse laenu investeerimislepingust.