49-aastane Byrd aheldati Breweri auto taha ja veeti maanteel mööda ebatasast asfalti järel, kuni ta suri, teatab San Francisco Chronicle.

Brewer kuulutati surnuks kell 18.21 kohaliku aja järgi, 10 minutit pärast seda, kui surmavad ained tema kehasse voolama hakkasid.

Lisaks Brewerile mõisteti Byrdi mõrva eest surma ka nüüd 36-aastane John William King. Otsus on hetkel edasi kaevatud ja ootab järgmise astme kohtu otsust. Kolmas mees, 36-aastane Shawn Berry mõisteti eluks ajaks vangi.

1998. aasta 7. juunil, mis oli pühapäev, kell 2.30 nägid tunnistajad Byrdi kõndimas maanteel oma kodu lähedal Jasperis umbes 200 kilomeetri kaugusel Houstonist. Paljud teadsid, et ta elab invaliidsuspensionist ja ei saanud omale autot lubada, mistõttu pidi igal pool jalgsi käima. Teine tunnistaja nägi teda tumeda pickupi kastis sõitmas.

Kuus tundi hiljem ja umbes 16 kilomeetri kaugusel leiti pärast koitu verine tomp, mis arvati alguses olevat maanteel hukkunud loom.

Peata laibalt võetud sõrmejälgede järgi tehti kindlaks, et see oli Byrd.

Hilisemate tunnistuste järgi sõitsid Byrd ja kolm meest kõrvalisele teele, kus neil tekkis tüli. Vähemuses olnud Byrd kinnitati seitsmemeetrise ketiga auto põrkeraua külge. Brewer, King ja Berry vahistati järgmisel päeval.