Teises maailmasõjas Hitleri-vastases koalitsioonis osalenute Tallinna ühenduse esimees Vladimir Metelitsa ütles kolmapäeval BNS-ile, et ühing on kaitseväe kalmistule sõitmiseks tellinud 40-kohalise bussi.

Vene saatkonna teatel asetas pärja pronkssõduri jalamile ka saatkonna delegatsioon eesotsas suursaadik Juri Merzljakoviga.

Nõukogude väed jõudsid 22. septembril 1944. aastal Tallinna, kust Saksa väed olid selleks ajaks lahkunud. Pika Hermanni tornis lehvis siis sinimustvalge lipp ning ametis oli Otto Tiefi valitsus.

Nõukogude armee veteranid ja osa venekeelsest elanikkonnast tähistab 22. septembril Tallinna Saksa okupantidest vabastamise aastapäeva.

Riikliku tähtpäevana tähistatakse Eestis vastupanuvõitluse päeva. Hommikul asetasid kaitseminister Mart Laar ja Eesti üliõpilasorganisatsioonide esindajad pärjad Vabadussõja võidusamba jalamile, keskpäeval toimub samas Eesti Memento Liidu poolt korraldatud kõnekoosolek ning õhtul algusega kell 20 tähistavad üliõpilased päeva ühise laulmise ja kontserdiga, kus astub üles Taavi Peterson.