Riigikogu pressitalituse juhataja Aivar Jarne täpsustas BNS-ile, et delegatsiooni kuuluvad ITAR-TASS-i tegevdirektor Aleksandr Klein ja peatoimetaja Aleksandr Kopnov, Rossiiskaja Gazeta kommentaator Vassili Voropajev, Komsomolskaja Pravda kolumnist Aleksandr Kots, raadiojaama Golos Rossii peatoimetaja Jelena Karpova, ajakirja Eho Planetõ asepeatoimetaja Radzab Mamedov, samuti Iirimaal ilmuva Naša Gazeta ja Küprosel ilmuva Evropa-Kipr esindajad.

ITAR-TASS-i delegatsioon külastab Eestit AS-i Inforing kutsel.

Kohtumiste eesmärk oli tutvustada külalistele riigikogu ning teiste riigiinstitutsioonide tööd, mis puudutab esmajoones Eesti-Vene suhete arendamist, integratsiooni ja kultuurilist mitmekesisust.

„Külalised saavad informatsiooni Eesti majanduspoliitikast, IT-tehnoloogia arengust, koostööst Euroopa Liidu struktuurifondidega ja palju muud,“ ütles Jarne.

Delegatsioon on Eestis 23. septembrini. Lisaks riigikogu külastamisele on ITAR-TASS-il kavas tutvuda Tallinna kui Euroopa kultuuripealinna programmiga, osaleda rahvusraamatukogus peetaval konverentsil „Rahvusvähemused: kultuur ja meedia“ ning külastada Eesti rahvusringhäälingut ja Haapsalu linna.