"See oli arutelu, kus räägiti üsna otsekoheselt, kohati teravalt ja mõneti mindi isegi isiklikuks. Aga ma arvan, et see aitas ka üsna palju ka õhku puhastada, muidu olid need pinged õhus. Ma arvan, et see otserääkimine tuli kasuks," ütles Sibul Delfile.

Sibula sõnul on vale öelda, et endiste respublikaanide ja nn "kampsunite" vahel on sügav lõhe. "See lõhe ei jookse päris sealt. Need sõnavõtud (suvepäevadel öeldud sõnavõtud - toim.) olid pigem seotud sellega, mis suvel meedias toimus. Pigem konkreetselt nende isikute kohta, mitte laiemalt, et kuskil oli üks ja teine tiib," lausus Sibul.

Tõnis Lukas, Andres Ammas, Aimar Altosaar ja mitmed teised endised isamaaliitlased avaldasid suve keskpaigas avalikult arvamust, et erakonna nägu ja programm tuleb täielikult taastada. Nad väljendasid sügavalt rahulolematust seoses IRLi praeguste juhtidega.

Sibula sõnul ei ole seoses Mart Laari erakonna juhi kohast loobumisega seoses veel erakonnas uue juhi diskussiooni tekkinud. "Tegelikkuses tuli see teadmine laiemalt erakonnaliikmete jaoks ikkagi neljapäeva õhtul või reede hommikul," ütles Sibul ja soovitas sündmustest mitte ette tormata.