Kui paavst Benedictus XVI järgmisel neljapäeval Berliini olümpiastaadionile sõidab, ei tohi linnakodanikud oma kodu akendest lehvitada. Politsei põhjendab seda ohutuse tagamisega, kirjutab Die Welt. Staadioni ümber asuvatel suletud tänavatel peavad majade aknad kinni jääma.

Politsei pressiesindaja ütles, et kui kuskil aken avatuks jääb, lähevad nad kohale ning paluvad selle sulgeda. See kehtib alates kella 17-st kuni 21-ni.

Berliini kesklinnas ning staadioni ümbruses on paavsti ohutuse ning paavstivastaste meeleavalduste tõttu paljud tänavad suletud ning oodata liiklusummikuid.

Politsei teatel on paavsti visiidi ajal turvalisuse tase kõrgeim. Viimane riigi külaline, kelle puhul olid turvameetmed sama karmid, oli Iisraeli peaminister Benjamin Netanyahu aprillis.

Paavsti delegatsiooni kuuluvad veel tema isiklikud ihukaitsjad ja turvamehed.

Paavst kohtub 22. septembril Saksamaa presidendi Christian Wulffi ning liidukantsleri Angela Merkeliga. Peale kohtumist peab ta kõne Saksa parlamendis. Õhtul peab paavst umbes 70 000 inimese ees olümpiastaadionil missa.

Reedel, 23.septembril sõidab paavst Tüüringi liidumaale Erfurti ning laupäeval Baden-Württermbergis asuvasse Freiburgi.

Terroriorganisatsiooni Sauerland endine liige peab paavsti külaskäigu ajal paavstist eemale hoidma ning oma praegusest kodulinnast Freiburgist lahkuma. Ajaleht Bild kirjutab, et seda otsustas Düsseldorfi kõrgeim piirkondlik kohus.

26-aastane mees lasti eelmise aasta juulis tingimisi vanglast vabaks. Ta toetas terroriorganisatsiooni Sauerland ning aitas ühele pommiplahvatusele kaasa. 23. septembrist kuni 25. septembrini ei tohi 26-aastane mees Freiburgi linnas viibida.