"IRL pingestub veel tugevamini ja täitsa võimalik, et see teine seltskond, keda me "kampsuniteks" ei kutsu on siiski surunud Laari maha," ütles Kreitzberg Delfile.

Kreitzbergi hinnangul toob Laari taandumine kaasa suuri muudatusi IRLi sees. "Nad närvis oma reitingu pärast. Nad on praegu täiesti selgelt viimasel kohal riigikogus. Ma arvan, et palju seotakse seda Laari passiivsusega, sest ega me Laari ei kuule ega näe viimasel ajal," lausus Kreitzberg.

Laar ütleb oma avalduses, et tark poliitik lahkub, siis kui keegi teda lahkumiseks ei survesta. "Mina pole Laari kunagi tõerääkimise maailmameistriks pidanud," vastas Kreitzberg selle peale ja lisas, et pigem on teda ikkagi seestpoolt survestatud.

Kreitzberg ei usu ka seda, et esimehe vahetus IRLi reitingut väga tõstaks. "Tõenäoliselt nad muutuvad pragmaatilisemaks ning see rahvuspoliitiline joon võib väheneda. Koalitsiooni sees nende hääl kindlasti nõrgeneb."

Uuteks võimalikeks esimehe kandidaatideks on seni pakutud Ken-Marti Vaherit, Juhan Partsi ja Jaak Aaviksood. Kreitzbergi arvates nende hulgas uut tõenäolist IRLi juhti ei ole.  "Neid kolme olen ma jälginud ja ma arvan, et nad ei suuda seda väga harali seltskonda kokku liita," sõnas ta.

Hea IRLi juhina näeks Kreitzberg Tunne Kelamit, see variant ei ole aga kuigi tõenäoline. "Ma ei näe hetkel sellist inimest, kes oleks IRLile hea juht."

Kreitzbergi sõnul on IRLi põhiprobleem praegu oma ideoloogiat muuta ja liita see seltskond kokku, kes ei ole algusest peale kokku liitunud (endised isamaalased ja respublikaanid - toim.).

Laari loobumine näitab Kreitzbergi hinnangul IRLi langust. "Nad on lasknud oma asjadel liiga kaugele minna ja on raviga hiljaks jäänud."