Saarte jahimeeste seltsi juhatuse esimees Vilmar Rei ütles, et jaht ja vaatlus korraldatakse piirkondades, kus on aset leidnud lammaste murdmised või nähtud hunte, kijrutab ajaleht Meie Maa.

Kui tavaliselt peetakse hundijahti talvel, mil on jälgede kaudu näha, kus loomad liiguvad, siis seekordse jahi eesmärk on selgitada, kes ja kus liigub ning äkki õnnestub ka hunte näha.

“Praegu on õhtul väljas kuuvalge ja see peaks ettevõtmise pisut lihtsamaks tegema,” märkis Rei. Ta lisas, et jaht peaks rahustama ka lambakasvatajaid, sest talunikud on praegu olukorraga suhteliselt rahulolematud ja närvis. Rei ei osanud eile öelda, kui palju mehi kokku saab, kuid loodetakse, et jahil osaleb vähemalt sadakond kütti. “Hundi trofee on kindlasti väärtuslik, sest viimati lasti siin seda looma üheksakümnendate keskel,” lausus ta.

Samas on jahi korraldajatel suur palve kõikidele koeraomanikele oma lemmikloomad kinni hoida. Hulkuvate koerte probleemist on teavitatud ka kõiki omavalitsusi ja kõigil tuleks sellesse väga tõsiselt suhtuda.