Pärnu linnavolikogu liikmed Ranno Künnap, Jaanus Ots, Margus Tammekivi ja Garri Suuk esitasid täna linnavolikogu esimehele avalduse fraktsioonist lahkumiseks. Keskerakonna fraktsiooni kuulusid veel Mart Viisitamm, Svetlana Tšipurina ja Hillar Talvik. Kokku oli keskfraktsioonis seitse liiget ja et fraktsioon saaks eksisteerida, on vaja viit liiget, seega lõpetas fraktsioon tegevuse.

Parteitu Garri Suuk ütles Delfile, et avalduse esitanud keskerakondlased ootasid pärast Keskerakonna kongressi nii partei keskkontorilt, kui ka Pärnu piirkonna juhatuselt paremat koostööd ja muutusi, neid aga ei tulnud.

"Selle asemel kohalikus lehes Keskerakonna peasekretär kirjutab, et kõik on ühtsed ja kõik väga hästi. Tegelikult ei ole see õige jutt. Me keskfraktsiooni liikmetega ei saanud enam oma valijate huve kaitsta ja programmilisi seisukohti võimalikult demokraatlikult ellu viia," lausus Suuk.

Suuki sõnul sidus fraktsioonis olemine neid keskkontori käitumismudeliga ning kui piirkonna juhatus tegi mingi ettepaneku, siis fraktsiooni liikmed pidid vastavalt käituma või hääletama. "Nüüd me saame olla sõltumatud, aga samal ajal pidada silmas siiski linna arengu eesmärke, linnakodanike huvisid ja me ei ole sõltuvad keskjuhatuse pealiinist," ütles Suuk.

Otsa, Künnapi, Tammekiviga ja Keskerakonna kongressil Jüri Ratase kandidatuuri toetanud keskerakondlastega välditi Suuki väitel koostööd ja hoiti distantsi. Suuk tõi näite sellest, et kui ta kutsus Pärnu piirkonna juhatuse liikmeid keskfraktsiooni koosolekule, et arutada linna arengukava, ei ilmunud kohale ühtki juhatuse liiget. "See näitas mulle selgelt, et nad ei pea meist lugu."

Suuki sõnul mingisuguseid ettevalmistusi selleks, et astuda mõne teise fraktsiooni ridadesse või moodustada mingit uut ühendust, tehtud ei ole. "Aga me kindlasti tegutseme volikogus edasi," lubas ta.

Suuk usub, et peakontori reaktsioon fraktsioonist väljaastumisele ei jää tulemata ning paari päeva jooksul peaks selguma, mis Künnapi, Otsa ja Tammekiviga ette võetakse.