"Kohe pärast valimisi läks kogu erakond säästurežiimile. Kuna enamus erakonna palgatöötajaid töötab selle nimel, et erakond teeks valimistel hea tulemuse, siis valimiste vahelisel ajal nende roll on väiksem. Loomulikult oleme me oma isikkooseisu vähendanud," ütles Toobal Delfile.

Toobali sõnul jäi töökohast ilma kaheksa referenti, kõik Tallinnast. "Me ei pikendanud töölepinguid Tallinna referentidega. Mitmel pool jällegi leiab piirkond ise need vahendid, et neile palka maksta." Kõik maapiirkondades töötavad referendid on Toobali kinnitusel jätkuvalt ametites.

"Piirkonna büroodega on sama lugu, kõik maapiirkondade bürood on alles ja mingit kinnipaneku juttu ei ole," lausus ta. Tallinnas ei tegutse enam aga Lasnamäe ja Kesklinna bürood. "Kasutatakse Toom-Rüütli tänaval olevat suurt peakontorit." Toobali sõnul on Tallinna piirkondade enda otsustada, kas nad peavad bürood üleval või ei.

Vastuidiselt Ain Seppikule, kelle sõnul ei ole Keskerakonnal enam Saaremaal referenti ja koordinaatorit, ütles Toobal, et mõlemad ametikohad on täiesti olemas. "Saaremaal oli kuni kongressini kokkulepe inimesega, et ta jätkab kuni kongressini. Praegu pole uut inimest leitud, aga kindlasti on referendi koht olemas ja võtame uue inimese," lubas Toobal.

Delfi palus Priit Toobalil selgitada, millega täpselt tegeleb erakonnas referent ja millega koordinaator.

Referent - büroo peremees. Hoiab büroo uksed lahti lahtiolekuaegadel. Haldab piirkonna liikmete andmebaasi, valmistab piirkonna juhatuse materjale ette, aitab piirkonna juhatuse esimehe tehnilisi ülesandeid täita. Helistab piirkonna ja erakonna juhatuse liikmeid läbi enne mingit üritust.

Koordinaator - on justkui nagu peasekretäri käepikendus piirkonnas. Täidab sisuliselt peasekretäri ülesandeid piirkonnas. Aitab ette valmistada üritusi, värbab uusi liikmeid erakonda, ühesõnaga. Selline igapäevane erakonna ülesehitamine ja elushoidmine. Näiteks Reformierakonnas on koordinaatorid arendusjuhid.