Nimelt käib juba mitmendat nädalat tüli ühelt poolt võimukoalitsiooni ning teiselt poolt töötukassa, haigekassa, tööandjate, ametiühingute ja opositsioonierakondade vahel, sest koalitsioon tahab koondada töötukassa ja haigekassa reservid rahandusministeeriumi alluvusse riigikassasse.

Koalitsiooni ettepanekule tegi aga sotsiaaldemokraat Eiki Nestor vastupidise ettepaneku, mille kohaselt võiks riik langetada töötuskindlustusmakse määra ja tõsta samas ulatuses üksikisiku tulumaksu, mis nii riigi rahakoti kui maksumaksja seisukohast annab sama tulemuse, ent ei ohusta töötukassa sõltumatust.

"Töötukassal ilmselt me saame õige pea hakata töötuskindlustusmakse määra alandama ja seejuures ei ole vajadust tulumaksumäära suurendada. Kui me räägime nendest reservide konsolideerimisest ehk reservide vahendite hoiustamisest riigikassas, siis me räägime eelkõige mitte valitsussektori võlakoormuse vähendamisest, vaid me räägime finantside juhtimisest ja selle kvaliteedi parandamisest," vastas Ansip.

"Ma arvan, et mõistlik oleks riigivarasid üleüldse ühest keskusest hallata. Selleks, et teha väga otstarbekaid rahapaigutusi, selleks on vaja ülimalt professionaalset kaadrit ja pole mõtet eeldada seda, et kolme suhteliselt pisikese ressursi paigutamiseks eraldi töötavad meeskonnad on summa summarum professionaalsemad, kui ühtse finantsjuhtimisskeemi loomine võiks olla riigi jaoks," lisas Ansip.