EMHI ilmaennustuse kohaselt puhub kolmapäeva varahommikust alates saartel tuul kuni 27 m/s. Samuti on veetase oluliselt tõusnud, ulatudes hinnanguliselt 70-80 cm üle nulltaseme. Samas pole täpne veetaseme tõus teada, kuna Rohuküla mereseirejaam ei anna praegu infot, mis muudab liikluse jätkamise veelgi ohtlikumaks, teatas OÜ Väinamere Liinid.

Täna ei ole Rohuküla-Heltermaa liinil ühtegi väljumist toimunud ja kell 16 otsustavad kaptenid edasiste reiside toimumise üle. Väinamere Liinid palub reisijatel jälgida operatiivset liiklusinfot kodulehel www.tuulelaevad.ee, kust saab teavet hetkeseisu kohta liinidel.

Tegemist on esimese korraga, mil üks suurtest parvlaevadest – Hiiumaa – ei saa ilmastikuolude tõttu liini teenindada. Kuigi Hiiumaa tehnilised parameetrid lubaksid ka praeguses tormis sõita, ei luba kapteni hinnangul Rukkirahu kanali kitsus tugevas tormituules laeval kanalis ohutult liigelda.

Ennetavalt on tehtud muudatused Triigi-Sõru liinil parvlaeva Kõrgelaid sõidugraafikus. Kolmapäeval tormi tõttu reise ei toimu. Neljapäeval toimuvad ärajäänud reisid Triigist kell 16:00 ja 19:00 ning Sõrult kell 17:30.

E-pileteid ärajäänud reisidele saab muuta infotelefonil 14204 ja soovi korral tagastada täies mahus.