"See on meil probleem pikemat aega. Kuid nagu erakonna juhatuse koosolekul finantssekretär Kalev Kallo ettekandest selgus, on olukord paranemas ja ma loodan, et meile antud informatsioon oli adekvaatne ja õige ja et olukord suudetakse kontrolli alla võtta," ütles Seppik Delfile.

Seppik ütles, et see tähendab seda, et erakonna struktuurne areng jääb täielikult seisma. "See tähendab üks poolteist aastat ikka vöörihma äärmist pingutamist." Seppiku sõnul jäävad selle tulemusena ära põhiliselt piirkondade toetused, piirkondade büroodest tõmmatakse kaadrit kokku, sest elukutselistele parteitöötajatele (referendid, koordinaatorid) ei ole võimalik maksta. Väidetavalt algas parteipalgaliste ridade koomale tõmbamine juba kevadel.

"Mul üldist ülevaadet ei ole, aga ma tean, et näiteks Saaremaal ja ka mõningates kohtades mujal on need otsused ära tehtud. Saaremaal minu meelest ei ole meil enam referenti ja koordinaatorit," märkis Seppik.

Toobal jagab juhatuses infot valikuliselt?

Seppik märkis, et need on vaid üksikud näited ning kogu pilti ta ei tea. "Püüan enda jaoks selgeks teha, kuna juhatuse liikmena peavad mul need asjad selged olema, vahetan siin peasekretär Toobaliga praegu kirju, et püüda informatsiooni kätte saada. Ma pean ütlema, et Toobal ei ole selle info andmise suhtes küll eriti aldis. Osa juhatusele liikmetele ei taheta väga anda kirjalikku informatsiooni," lausus Seppik.

"Me räägime ka sellest, et kes on meie võlausaldajad jne. Ma olen saatnud oma päringud Priit Toobalile ja mina loodan küll, et see informatsioon liiguks," ütles ta.

Delfi küsis kas on ikkagi tõenäoline, et Keskerakonna rahaasjad paari aastaga korda saadakse? "Kui me suudame selle programmi ellu viia, mida finantssekretär Kalev Kallo on meile ette pannud ja mida ta minu meelest temale omase punktuaalsusega täidab ja kontrollib seda täitmist, siis küll jah. Kui me ei tee lisakulutusi. Praegu me ikkagi kulutasime tuludest oluliselt rohkem," vastas Seppik.

Erakonna peamised tuluallikad on praegu Seppiku sõnul partei liikmete annetused ja riigitoetus. "Me loodame ikka, et meie maailmavaadet toetatakse ja tuleb ka sponsoreid. Need saavad olla seaduse järgi ainult üksikisikud."

Kui Delfi helistas Keskerakonna finantssekretär Kalev Kallole, et uurida erakonna rahalise seisu hetkeolukorra ja tulevikuperspektiivide kohta, keeldus Kallo kommentaaride andmisest. "Ma Delfi peldikuseinal ei tahaks erakonna asjadest rääkida," ütles ta.