“Meil seisis see tühjalt ja Pöide vallavanema palvel otsustasime selle (ehitussoojaku — toim) talle ajutiselt kasutada anda,” ütles tagasihoidlik abistaja ajalehele Saarte Hääl.

“Paar päeva tagasi suur auto tõi,” rõõmustas Pöide vallas Oti külas elav Ilmar, lisades, et ajutises elamises on tal suur tuba ja kööginurk. Kuu aega on Ilmar pidanud läbi ajama kõrvalhoones, kus katus tilkus ja tuul puhus läbi.

“Külm mul ei olnud, aga tuul puhus hirmsasti sisse,” rääkis Ilmar, keda talve tulek nüüd enam ei hirmuta.

“Käisime linnast pliiti sisse vaatamas,” ütles Ilmari sugulane Liina, kes on oma sõnul väga õnnelik, et Ilmari elutingimused enne talve saabumist paranenud on. Liina ja Ilmari teised lähedased on väga tänulikud vallavanem Jüri Lindele, kes ehitussoojaku välja ajas, ja ka kõigile annetajatele. “Olen tänulik kõikidele inimestele, kes meid on aidanud nii moraalselt kui ka materiaalselt,” sõnas Liina.

Pöide vallas Oti külas elav Ilmar jäi oma kodust ilma 5. augustil tulekahju läbi. Tuleõnnetus sai alguse suitsetamise tagajärjel süttinud madratsist. Sugulased arvasid ka, et rasket haigust põdevale Ilmarile võis hoopis haigushoog peale tulla ning seetõttu suits maha pudeneski. Halvimast päästis mehe majas olev suitsuandur, mille vali piiksumine Ilmari teadvusele tõi.

Ühekorruselisest palkmajast pool hävis täielikult, teine pool sai tugevaid kuumakahjustusi. Tules põlesid ära nii mööbel, riided kui ka kõik dokumendid. Sugulaste sõnul elab Ilmar õnnetust hirmus raskesti üle. Tol hommikul oli ta majas üksi. Tema raskelt haige ema elab ajutiselt kortermajas, kus teisel pojal on tema eest parem hoolitseda.

Ilmari sugulased loodavad oma kinnitusel mehe maja siiski taastada, sest soojaku variant on ikkagi ajutine. Kui kellelgi on ära anda ehitusmaterjale, mida tal endal enam vaja pole, ütles Ilmari sugulane Liina, siis temaga saab ühendust telefonil 53 488 404 või meiliaadressil leneke@hot.ee.