Kreeka üritab nende meetmetega kinnitada teistele Euroopa Liidu riikidele ja rahvusvahelisele valuutafondile IMF, et riigi majandus on võimeline tervenema, vahendab Ilta-Sanomat.

Rahvale teevad aga säästumeetmed ja palgakärped viha.

Peaministri kõne peale kogunes laupäeval riigi suuruselt teise linna Thessalonikisse kümneid tuhandeid meeleavaldajaid, kellel tekkis vägivaldseid kokkupõrkeid politseiga.

Ajalehe Athens News teatel kavandavad ametiühingud ja teised ühiskondlikud organisatsioonid suurt meeleavaldust vastuseks peaminister Papandreou laupäevasele kõnele.

Kohale oodatakse kümneid tuhandeid inimesi üle kogu Kreeka.

Ajalehe teatel on meeleavaldus mõeldud kuudepikkuse streigilaine avalöögiks. Streigivad need, keda uued kärped puudutavad – õpetajad, haiglate ja apteekide personal, transporditöötajad ning juristid ja notarid. Ateena Syntagma väljakule oodatakse umbes 100 000 meeleavaldajat.

Juba pühapäeval alustavad oma streigiga Ateena taksojuhid, selle jätkumise üle otsustatakse teisipäeval.

Ajalehe Ekathimerini teatel olid nädalavahetusel Thessalonikis kõige vägivaldsemad just taksojuhid, kes on raevus valitsuse kavadest avada taksoturg konkurentsile.

Kreeka parlamendi ees asuval Syntagma väljakul on meelt avaldatud kogu kevade ja suve. Mais sai kolm inimest surma, kui meeleavaldajad süütasid lähedalasuva pangahoone.