"Ma olin positiivselt üllatunud, et president tõi väga paljusid neid nüansse sisse, mis minu arvates on olulised meie ühiskonnas," ütles Ratas Delfile.

Ratas tõi näiteks kohalike omavalitsuste teema, kui Ilves rõhutas, et valitsuse ettepanekul ja parlamendi heakskiidul on järjekindlalt vähendatud linnade ja valdade tulusid. "Varem ma ei ole seda presidendi kõnedest nii tugevalt tunnetanud. Sellel ta peatus oma kõnes üsna pikalt," märkis Ratas.

"Teiseks, mida küll president on ka varem väitnud, aga mida ta üle kordas oli õige see, et kui riigikogu on juba seaduse vastu võtnud, siis ei tasu ühe seaduse valguses erinevaid asju maailmas parandada, vaid vaadata igat seadust eraldi," lausus ta.

Ilves juhtis oma kõnes tähelepanu ka sellele, et põhiseaduse järgi ei ole riigikogu liige seotud oma mandaadiga. Kas siin võis Ilves silmas pidada Keskerakonna hiljutisi põhikirja muudatusi, mille järgi saadik, kes fraktsiooni otsuse vastaselt hääletab võidakse erakonnast välja visata?

"Ma ei tea, mida ta konkreetselt mõtles, aga minu meelest on president rõhutanud tegelikult ka seda enne riigikogu ees esinedes, et saadik on oma mandaadis vaba, mida ütleb ka põhiseadus. Ma arvan, et see oli selle üle kordamine. Et saadik on oma mandaadis vaba, annab just riigikogu liikmele selle kindluse, julguse ja seljataguse," ütles Ratas.