Riigikogu NATO Parlamentaarse Assamblee delegatsiooni juht Marko Mihkelson ja liige Sven Mikser osalevad 11.09-16.09 Hiinas NATO PA kaitse- ja julgeoleku ning poliitikakomitee ühisel väljasõiduistungil, teatas riigikogu pressitalitus.

Ülo Mattheus riigikogu pressitalitusest ütles Delfile, et täna sõitsid saadikud Pekingisse ja kolmapäeval jätkub visiit Shanghais.

Mihkelson ütles Delfile, et jõudsid alles Sven Mikseriga Hiinasse ning mingitest Hiina-poolsetest märkustest dalai-laama visiidi kohta ei saa veel rääkida. Mihkelson rõhutas ka seda, et antud väljasõitu ei saa võrrelda Hiina reaktsioonidega, kui näiteks tühistati põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi visiit, sest tegemist ei ole kahepoolse, vaid rahvusvahelise kohtumisega.

"Tegemist on multilateraalse kohtumisega. Rahvusvaheline delegatsioon. Aga praegu ei ole millestki rääkida, kuna ei ole veel ametlikult asjad alanud, algavad homme hommikul. Täna on eelkohtumised," lausus Mihkelson.

Septembri alguses tühistatud varasemalt ametlikult kooskõlastatud põllumajandusminister Helir-Valdor Seederi visiit Hiinasse. Eesti Kaubandus-Tööstuskoja andmetel jäi hiljuti ära ka peaminister Andrus Ansipi Hiinasse sõit.