Toimikute analüüsi lugedes ei teki protsessi sisus liigselt kahtlusi - ettevõtja Jaan Manitski leidis advokaadibüroo, kellele anti ülesanne hipodroomi detailplaneering linnavolikogus läbi suruda. Tõsi, mõistmatuks jääb, et miks peab miljoni või miljonite eest palkama juristid, et nad kiirustaks tagant linnavalitsust ja volikogu tegema seda, mille eest maksumaksja neile maksab. See on juba nagu Eesti tervisekindlustus - esmalt maksame makse, aga kui soovida kiiresti arstilt abi saada, tuleb maksta täiendavalt...

Delfi ei arva, et Kaasiku-Õispuu toimikutes olnud detaile saab unustada. Protsess on küll läbi, aga küsimusi jagub. Kiire menetlus võttis küll süüdistavate jaoks teema päevakorrast maha, aga sisuliselt on palju lahtisi otsi.

Miks Manitski palkas kallid juristid end linnaga suhtlemisel aitama? Kas, kes ja kuidas pidid poliitikutele raha andma? Kas ja kui palju Manitski teadis, mida Kaasik ta rahaga teeb? Kas Kaasik on ka varem linnaametnikele laene andnud? Kas linnaametnikud on varem ettevõtjatelt laene saanud? Keda pidid Kaasikud volikogus kõige aktiivseamlt nö hipodroomi planeeringu usku pöörama?

Neile küsimustele me vastuseid täna ei tea, kuigi ühiskond vajab neid. Hetkel on lahendatud pool ülesannet. Teine pool alles ootab.