Aare Urm kavatseb juba lähiajal toimuvatel ringhäälingunõukogu (RHN) istungitel nii ETV kui ka Eesti Raadio ülikõrgete halduskulude kokkuhoidmiseks välja pakkuda mõtte, et mõlemad ringhäälinguorganisatsioonid koonduksid tulevikus ühe katuse alla. Urmi hinnangul aitaks see avalik-õiguslikul ringhäälingul aastas kokku hoida miljoneid kroone.

RHNi liige Peeter Kreitzberg (Keskerakond) ütles, et pooldab Urmi ettepanekut ning et on ka ise samas suunas mõtteid mõlgutanud. «Prae-gused hooned tuleb ära koondada ja tõesti võiks kaaluda uue ringhäälingumaja ehitamist,» lausus Kreitzberg. Ta lisas, et mõtte elluviimine sõltub paljuski avalik-õigusliku ringhäälingu üldisest rahastamisest.

Selguse saamine võtab aega

«Mulle pole praegu selge ei peaministri ega ka valitsusliidu seisukoht televisiooni või üldse ringhäälingu rahastamise kohta,» lausus Kreitzberg. Tema sõnul on koalitsiooni poolt kostnud mitmeid eri lahendusi, ka selliseid, mis näeksid ette lausa avalik-õigusliku televisiooni kaotamist.

Kreitzberg avaldas lootust, et ehk juba paari-kolme kuu pärast osatakse siiski öelda, kui kiiresti võiks uue hoone rajamine kõne alla tulla. «Või teise võimalusena lastakse see avalik-õiguslik televisioon lihtsalt põhja - seegi pole välistatud,» nentis ta.