Milline on mupo täpne definitsioon terminile "piraattakso"? Kas takso, kes rikub liikluseeskirju ja teiste taksojuhtide sõnul jagab ähvardusi tema tegevuse segajatele ei ole piraattakso? Või kvalifitseerub sinna alla vaid takso, millel ei ole taksoveoluba?

„Piraattakso“ on ebaseaduslikult tegutsev takso ehk siis sõiduk, mis osutab taksoteenust omamata selleks õigust (taksoveoluba ja sõidukikaart). Takso, mis rikub liiklusseadusest tulenevaid nõudeid on liiklusseadust rikkuv takso. Kui mõni isik ähvardab teisi, siis on tegemist kriminaalkuriteoga.

Kuidas selgitada Delfi fotoloos ära toodud kollaste Tallinn taksode tegevust, kus keelualasse parkides eemaldatakse katuselt Takso plafoon, kuid kliendi saabudes lendab plafoon tagasi katusele?

Kui taksolt on eemaldatud taksotunnused, siis laienevad sõidukile tavasõiduki õigused. Juhul, kui toimub Teie poolt kirjeldatud situatsioon, ning situatsioon on võimalik fikseerida saab alustada menetlust.

Kuidas on selgitanud oma tegutsemist linnakodaniku kaebust mitte
edastanud mupo dispetšer? Mis tema suhtes ette võetakse?

Konkreetse ametniku suhtes, kes ei edastanud väljakutset patrullile, alustatakse distsiplinaarjuurdlus.

Kas teie hinnangul on Tallinna taksondusega kõik korras? Kas mupo saab taksonduse ohjamisega hakkama?

Selle aasta jooksul on olukord tunduvalt paranenud võrreldes eelmise aastaga. Eelmisel aastal suureks probleemiks olnud piraattaksode olemasolu on tunduvalt kahanenud. Tallinna Munitsipaalpolitsei Amet saab korra tagamisega taksonduses hakkama ning koostöös riigipolitseiga püüame lahendada ka situatsioone, millega üksi hakkama ei saa.