Nüüd kinnitab aga Eesti kaubandus-tööstuskoja peadirektori kohusetäitja Mait Palts nagu peaminister isegi, et visiiti Hongkongi ei pidanudki toimuma või vähemalt ei olnud reis sinna veel kindel.

Palts ütles Delfile täna õhtupoolikul, et tõesti ei ole korrektne rääkida visiidi tühistamisest, sest ametlikult ega mitteametlikult ei ole visiiti kokku lepitud ega reisiplaane hakatud koostama.

Paltsi sõnul kavandatakse eri piirkondadesse ja riikidesse visiitide tegemist võimalikult varakult ning kaalutakse mitmeid sihtkohti. "Selles protsessis püüame võimalikult vara saada teada ka oma liikmetelt, millised sihtkohad oleksid huvipakkuvamad ning millised ootused ettevõtjatel on," rääkis Palts.

Küsimusele, miks siis üldse saadeti välja teade, et seoses dalai-laama külaskäiguga on Hongkongi asemel uueks sihtkohaks Vietnami järel Singapur, pole Delfile vastust laekunud.

Hongkongi ja Hiina suunal on Paltsi sõnul tegevusi ja projekte planeeritud ning ettevõtjate huvi kohta infot kogutud. "Kindlasti korraldab kaubanduskoda ettevõtjate osavõtul Hiinasse ärivisiite näiteks tuleval aastal, et ettevõtjate vahel ärisidemeid aidata luua ja ärikultuuri tutvustada," sõnas Palts.

Eesti ettevõtjatele on Paltsi sõnul teisedki Aasia piirkonnad huvipakkuvad ning eriti Singapur, sest seda riiki on paljudel juhtudel oma väiksuse, efektiivsuse ja majandusarengu poolest ka Eestile eeskujuks toodud.