Vassiljev ütles Delfile, et Eesti Panga nõukogu koosseisu vaadates on selge, et panga presidendi valimiste poliitiline suunamine on raske, seda hoolimata kandidaadi isikust ehk antud hetkel Jürgen Ligist. Vassiljev oli nõus, et iseenesest oli Ligi sellele kohale kindlasti tugev kandidaat.

Varasematel aastatel on Reformierakond suutnud väga edulalt mehitada olulisi ametikohti oma inimestega, kui tuua näiteks riigikohtu esimees Märt Rask, ERRi juht Margus Allikmaa või Eesti Panga praegune president Andres lipstok. Seekord ebaõnnestus Ligi kandidatuur Eesti Panga presidenti kohale. Mis juhtub, kas Reformierakonnale pannakse ära?

Vassiljev soovitas sellele küsimusele vastates siiski vaadata ka Eesti Panga presidendi valimise protsessi. "Tahaks loota küll, et oma loomult mittepoliitilised kohad võiksid ka tulevikus olla mittepoliitilised. Loodame, et äkki see ongi trend," lausus Vassiljev.

Ta lausus, et sotsid arutasid uue presidendi valimist sotse panga nõukogus esindava Liina Tõnissoniga, ent mingeid juhtnööre talle ei antud, pigem andis Tõnisson kui SDE antud teema kõige pädevam inimene erakonnale lihtsalt ülevaate sellest, mis on toimumas.