Turu ülikooli kriminaalõiguse professori Pekka Viljaneni hinnangul on ametnikule hinnaalanduse tegemisel kõik altkäemaksu andmise tunnused. Tuomi pole sellega nõus, kirjutab Iltalehti.

„Selle praktikaga ei püüta mingil viisil politsei tegevust mõjutada. Ma ei saa isegi aru, kuidas see võimalik oleks. On täiesti selge, et me ei oota politseilt mingeid vastuteeneid või erikohtlemist,“ ütles Tuomi.

Samasuguseid soodustusi saavad Tuomi sõnul kõik professionaalsed autojuhid ja seda majanduslikel põhjustel, sest kliente vajatakse ka öösel.

Satakunta politsei keeldus asja kommenteerimast.

„Püsiva privileegina säästetud summa on märkimisväärne ja see mõjutab tööalaselt ametniku tegevust,“ põhjendas Viljanen oma seisukohta.

Professori hinnangul täidab hinnasoodustuse pakkumine selgelt altkäemaksu andmise kriteeriumid. Viljanen tuletab meelde, et tegemist on kuriteoga ka siis, kui altkäemaksu vastuvõtmine ei mõjuta politseiniku tööd.

„Kui näiteks tanklasse sisse murtaks, võiks hakata kahtlustama, et politsei uurib juhtumit tavalisest hoolikamalt saadud soodustuste tõttu,“ ütles Viljanen.