Delfi fotograafi piltidelt on näha, et Tallinna kesklinna vene gümnaasiumist üle tee asub Olympic kasiino. Lisaks on Tõnismäel asuva Prantsuse lütseumi juures viinapood ja ka pandimaja. Videviku tänaval asuva Humanitaargümnaasiumi lähedal viinapood.

Mustamäel asuva 37. keskkooli juures on nii viinapood, baar kui ka pandimaja. Delfi lugejate kinnitusel on seal lisaks ka kasiino. Sarnases olukorras koole on aga veel ja veel.

Näiteks veel Tehnika tänaval on Tallinna transpordikooli vastas viinapood. See ja enamik nimetatud kohatutest äridest on koolidest 50 meetri kaugusel või lähemal.

Hasartmänguseaduse järgi ei või kasiino asuda lasteaia ega kooli kasutuses oleval kinnisasjal, kuid vahetu läheduse kohta seaduses piiranguid pole. Tallinna ettevõtlusameti juhataja Marek Jürgenson ütles Delfile, et ühegi kooli ega lasteaia kinnisasjal praegu ühtki kasiinot Tallinnas ei ole.

Tallinna kesklinnas Vene gümnaasiumi vastas on Olympic kasiino, millel on tegutsemisluba seetõttu, et ta funktsioneerib koos hotelliga. "Hasartmänguseadusest tulenevalt võib õnnemängu mängukoht tegutseda hotellis," selgitas Jürgenson. Mitme kooli või lasteaia vahetus läheduses veel kasiino asub, Jürgenson ei öelnud.

Ta lisas, et uute kasiinode avamiseks nõusoleku andmisel arvestatakse nii vastava linnaosa valitsuse, linnaosa halduskogu kui ka piirkondliku politseijaoskonna põhjendatud seisukohtade ja ettepanekutega.

Samuti ei tohi koolide ruumides ega territooriumil müüa alkohoolseid jooke ning seda Jürgensoni kinnitusel Tallinnas ka ei tehta. Pandimajade asukohtade kohta erinõudeid kehtestatud ei ole.