Võltsitud krediitkaartide omamises ja kasutamises süüdistatakse 23-aastast Birgit Lemberit, 25-aastast Taras Mazurenkot, 22-aastast Max Trevet ja 28-aastast Artjom Tsõganovi, teatab portaal Riviera24.

Kuriteost teatas Fiori linna Carrefouri supermarketi töötaja, kui toitu ostnud naisel ei õnnestunud kahel korral krediitkaardiga maksta. Naisel oli kaasas kaks või kolm meest. Kolmik tabati lähedalasuvalt tänavalt.

Esialgu paistis, et neil pole kaasas mitte midagi, kuid neljas isik oli puudu. Naise käekotist leiti aga kohe tuttuus fotokaamera. Politseinikud palusid näha sellega tehtud fotosid ja neist üks oli tehtud äsja parfüümipoe ees, kust seltskond olid ostnud mitusada eurot maksnud parfüümi.

Lõpuks tabati ka neljas kahtlusalune Mazurenko. Tal oli kaasas kaks kotti, kus olid arvuti, krediitkaardilugeja ning mälupulk PIN-koodide ja muude andmetega. Nelik, kes oli maksnud kesklinna hotelli eest kogu nädalavahetuseks, vahistati kohe Itaalia uue rahapesuseaduse alusel. Politsei usub, et kaartide koodid võidi osta mõnelt häkkerite organisatsioonilt, mis võis need varastada mõnest pangast või internetipoest.