„Tänan südamest riigikogu usalduse eest,“ ütles Ilves oma lühikeses sõnavõtus riigikogus.

Tänane otsus oli tema sõnul ajalooline. „Ei mitte presidendiks valitu ega sellel kandideerinud isiku tõttu, see oli ajalooline, sest esimest korda valiti president viisil, kuidas seda põhiseaduse koostajad ette nägid,“ rääkis Ilves oma kõnes riigikogule.

Ilvese sõnul näitasid saadikud, et riigikogu on tõhus ja põhiseadust tulebki parimal viisil täita. „See näitab Eesti küpsust, saamist täiskasvanuks,“ ütles Ilves. „Selle eest olen ma riigikogule tänulik kui Eesti kodanik.“

„Luban, et olen valmis teenima Eesti riiki, kõiki siin elavaid inimesi nende maailmavaatest ja emakeelest sõltumatult,“ ütles Ilves.

Kui president lahkus peale oma kõnet riigikogu saalist, siis nägi teda kaotanud presidendikandidaat Indrek Tarand, kes pidi tegema mitu kiiret liigutust, et presidenti õnnitlema jõuda. Kuna Tarand oli Ilvese kätte saanud, said ka ajakirjanikud mõned küsimused küsida.

„Ma olen väga liigutatud, et ma pälvisin riigikogu usalduse,“ ütles Ilves ajakirjanikele.

„Juba eelmine kord oli kolm erakonda kokku leppinud, aga siis ei olnud neid piisavalt palju, et piisavalt hääli kokku saada,“ meenutas Ilves.

Oluline moment on Ilvese sõnul see, et president on valitud suurema hulga saadikute poolt, kui on koalitsioonis liikmeid. Ilves lisas, et ta oleks sama uhke sõltumata sellest, kelle riigikogu oleks presidendiks valinud.

Ta pole enda sõnul põhimõtteliselt teinud ühtegi otsust, mis puudutab järgmist ametiaega. Seejuures viitas ta eestlaslikule ebausule.

Seejärel saabus presidendi pressiesindaja Toomas Sildam ja viis presidendi ära.