Katastroof ründekopteriga Ussuriiski linna lähistel Tšernigovka asula juures toimus kell 19.16 kohaliku aja järgi. Avariis hukkuspiloot, kahel meeskonnaliikmel õnnestus masinast välja hüpata ja nad pääsesid eluga, vahendab RIA Novosti.

Life Newsi andmetel oli kokku treeninglendu sooritanud masina pardal neli inimest. Kopter jõudis vaid 15 minuti õhus viibida.

Seoses õnnetusega on ajutiselt peatatud kõik Mi-24 lennud. Flightglobal MiliCAS teatel oli 2010. aasta seisuga Venemaal relvastuses 365 seda tüüpi kopterit.

Mi-24 Krokodil (NATO nimi Hind) võeti relvastusse juba 1972. aastal ning tema meeskonda kuulub 2 inimest. Kopter võib võtta pardale veel kaheksaliikmelise dessandi. Tegevusraadiuseks on 450 kilomeetrit ja tippkiiruseks 335 km/h.

Enam kui 50 riigi armees teenistuses oleva kopteri relvastusse kuulub 12,7-mm raskekuulipilduja, kiirlaskekahurid, raketid ja vajadusel ka kuni 500 kilogrammi pomme.

Kopterit on kasutatud paljudes relvakonfliktides, muu hulgas ka Tšetšeenia ja Afganistani sõdades. Praegu kasutavad seda Liibüas mõlemad pooled.

Teine tänane õnnetus leidis aset Moskva oblastis Jegorovi rajoonis, kus kukkus alla soprtlennuk Jak-52. Vene eriolukordadeministeeriumi regionaalvalitsuse andmetel sai avariis surma kaks inimest: instruktor ja kursant.

Korrakaitseorganitest öeldi agentuurile, et lennuk kukkus alla Šuvoje asula juures ning tal jäi aerodroomist vaid 500 meetrit puudu. Maa peal purustusi ja ohvreid pole. Lennuk kuulus kohalikule lennuklubile.

Jak-52 on kahekohaline tsiviillennunduse koolides kasutatav lendurite algõppeks mõeldud lennuk.