Luik rääkis Delfile, et ta on juba Rahvarinde ajast Keskerakonnas ja on kõik see aeg Edgar Savisaare poolt hääletanud, ent umbes aasta eest pöördus ta Savisaare vastu.

“Viimastel valimistel läks täiesti untsu. Inimesed ütlevad, et seni kui Edgar on ees, ärge tulge Keskerakonnas üldse rääkimagi. Pooled erakonna liikmedki ei hääletanud erakonna poolt. Vaid see poisike Toobal hüppab nagu konn ühest kohast teise,” kurjustas Luik.

Keskerakonna maailmavaade sobib Karksis tema sõnul paljudele, küsimus on vaid Savisaares ja muidugi ka Tallinnas pidevalt lahvatavates korruptsioonijuhtumites, kus üks keskerakondlane teise järel kinni võetakse.

Varem oli Keskerakond Karksi vallas viis valimisaega järjest koalitsioonis, aga viimaste kohalike valimiste järel visati nad välja, sest seni traditsioonilise viie vallavolikogu liikme asemel said nad kolm. “Me ei saa lihtsalt hääli enam,” lausus Luik, kelle sõnul pole populaarsuse kadumisel ühtegi kohalikku põhjust, vaid ainult Keskerakonna ebapopulaarsus Lõuna-Eestis ja eriti eestikeelsete valijate seas.

Kui Savisaar jääb laupäeval võimule, siis tähendab see Luige sõnul stagnatsiooni. Kohalik Keskerakond jääb opositsiooni, toetus ei kasva, uusi liikmeid ei tule, nagu juba mitu aastat pole tulnud.

Kohalikud inimesed hääletasid viimastel valimistel hoopis üsna tihti sotsiaaldemokraatide juht Sven Mikseri poolt. Kui Luik neilt küsis, miks nad Mikseri poolt hääletavad, siis vastati, et Mikser on noor, tark ja otsekohene. Ta lootis, et Jüri Ratas suudab Keskerakonnas sama tulemuse tuua, ent kartis samas, et laupäevasel kongressil lendab kõik vastu taevast.