Jaapani telemehed võeti kinni kell 8 hommikul Tari raudteejaamas eriteenistuse Föderaalse julgeolekuameti (FSB) Taga-Baikali krai Karõmskoje osakonna töötajate ja raudteetranspordi turvateenistuse (VOHR) karauuli poolt, teatab Interfax-Sibir.

Korea Rahvademokraatliku Vabariigi liidri saabumise eel oli Ingoda jõe raudteesild kui strateegiline objekt karauuli valve all, selgitati VOHRi pressiteenistusest. Suletud territooriumil silda filmivate inimeste grupp peeti kinni.

Kokku võeti kinni neli inimest: jaapanlastest reporter ja operaator ning autojuht ja tõlk, kes on Vene kodanikud. „Praeguseks on kõik vabaks lastud,“ öeldi agentuurile rajooni prokuratuurist.

Korea RDV liidri soomusrong ületas Venemaa piiri 20. augusti hommikul. Kremli pressiteenistus kinnitas toona seda infot, kuid ei täpsustanud, millal kahe riigipea kohtumine toimub.

Kim pidas eile Burjaatias president Dmitri Medvedeviga üle kahe tunni kestnud kõneluse maha. Muu hulgas oli juttu Phjongjangi tuumaprogrammist loobumisest ja Vene gaasijuhtme ehitusest Põhja-Koreasse.

Kimi soomusrong lahkus täna umbes kell 14 Venemaa territooriumilt ning suundus Ulan-Udest edasi läbi Zabaikalski Hiina Rahvavabariiki Sisemongoolia autonoomsesse piirkonda.

Vene ajakirjandus märgib muu hulgas, et Kimile tehti enne ärasõitu ekskursioon Ulan-Ude hüpermarketisse Megatitan. Kõrgete külaliste visiidi ajal töötas kauplus edasi tavarežiimis ja kundesid sealt ära ei saadetud.

Tunnistajate sõnul oli Korea RDV juht väga rahul poe suure vorstitoodete valikuga, samuti Kim "elavnes" märgatavalt kui nägi ühel riiulil margiviina Russki Standart pudelit.