"Me tahame mehi, kes on distsiplineeritud, kes saavad aru sellest, mis on sõjaväeline kord. Kõige olulisem on enesedistsipliin, loomulikult hea füüsiline vorm, kohe kindlasti tuleb kasuks eelnev missioonide kogemus ja loomulikult iseseisev mõtlemisvõime, et mehed suudaks keerulistes olukordades leida kiireid ja loomingulisi lahendusi," lausus Toomse Delfile.

"Olukorrad on keerulised, see pole võrreldav näiteks turvamehe ametiga Eestis, see on ikkagi põhimõtteliselt lahingutsoon. Loomulikult ka väga hea meeskonnatöö võime ja elementaarne inglise keele oskus."

See ei tähenda Toomse sõnul, et võetakse vaid endisi kaadrikaitseväelasi, ent igal juhul tuleb kasuks jõustruktuurides töötamise kogemus.

"Õllekõhuga meestel läheks meie juures väga raskeks. Vorm peab olema hea. Laevas on tegelikult füüsis väga oluline, sest nõrga füüsisega mehed ei suuda liikuda kuulivesti ja relvaga laevas, kus on tihti 7-9 korrust treppe, mille vahel tuleb pidevalt üles-alla liikuda," lausus Toomse.

"Pidevalt tuleb trenni teha ja end heas vormis hoida. Meeskonna ülemad hindavad alluvaid, kui mehel on moraalis, distsipliinis või meeskonnatöö oskustes näha langust, siis keegi pole meeskonda laulatatud."

"Meeskond on põhiühik, seal peavad kõik omavahel normaalselt läbi saama. See ei tähenda, et see on rangelt hierarhiline käsu järgi kontroll nagu kaitseväes. Seda võiks pigem võtta kui eriüksuse tüüpi meeskonda, kus lahenduste jaoks tehakse grupitööd, aga kui on vaja kiirelt tegutseda, aktsepteerivad kõik ülema otsust. Suurimat rolli mängivad isikuomadused, kõik muu on treenitav. Soolomängijaid me ei kasuta," lisas Toomse.