Kell 23.25 teatati elumaja tulekahjust Viljandimaal Mustlas Kevade 8. Põles eterniitkatusega puidust elumaja, kus said kahjustada kõik ruumid. Kustutustööde käigus toodi hoonest välja 62-aastase Vardo surnukeha. Tulekahju põhjus on selgitamisel.

18. aprillil kell 14.57 teatati tulekahjust Lääne-Virumaal Vajangul, kus tules hävis kõrvalhoone. Tulekahju tekkepõhjuseks oli kuuri seina äärde tehtud lõke.

19. aprillil kell 02.31 teatati tulekahjust Pärnumaal Tahkuranna vallas Metsakülas. Põles 1,5 korruselise elumaja katusealune tuba, mis hävis. Vigastada said kaks inimest, neist üks toimetati haiglasse. Esialgne oletatav tulekahju tekkepõhjus on hooletus suitsetamisel.

Kell 03.09 teatati tulekahjust Tallinnas Koskla 2 asuvas ühiselamus, kus põlesid neli keldriboksi. Kustutustööde käigus leiti 1965. aastal sündinud Alvari surnukeha. Tulekahju tekkepõhjus on selgitamisel.

Kell 17.24 teatati tulekahjust Pärnu maakonnas Audru vallas Saari külas, kus põles Marja talu kõrvalhoone. Hoone hävis 90% ulatuses ja sinna sisse põles sõiduauto, mida ei õnnestunud päästa. Tulekahju oletatav tekkepõhjus on hooletus kulu põletamisel.

20. aprillil kell 03.53 teatati tulekahjust Võru maakonnas Lomka külas. Põles tühi kahekorruseline mõisahoone, millel hävis üks tiib. Tulekahju põhjus ja kahjusumma on selgitamisel.

Kell 13.49 teatati tulekahjust Jõgevamaal Tabivere vallas Otslavas, kus põles ca 10 ha kulu. Tulega hooletu ümberkäimise tagajärjel süttisid talu kõrvalhoone ja saun, mis hävisid tules. Osaliselt sai kannatada ka elumaja katus. Tule-, vee- ja suitsukahjustusi sai maja sisemus.

Kell 15.41 teatati ca 15 ha kulu põlemisest Harjumaal Nissi valas Odamuse külas.

Kell 16.21 teatati tulekahjust Raplamaal Märjamaa vallas Paekülas Lepiku talus. Hooletust prahi põletamisest süttis ca 2 ha kulu, mille tagajärjel omakorda süttis talu kõrvalhoone. Palkidest kõrvahoonel said kahjustatud seinad ja katus. Talu perenaine, 56-aastane Raissa sai vingumürgituse ning kiirabi andis talle kohapeal esmaabi.

Kell 19.21 teatati tulekahjust Keilas Vaikne 25. Põles kahekordne maja, millel hävis 2m2 vahelage ja 5x15m seina. Esimese korruse toad said veekahjustusi, teise korruse kaks tuba suitsukahjustusi. Tulekahju põhjus on selgitamisel.

Demineerimistöödest:

17. aprillil kell 14.58 teatati, et Lasnamäel Muhu 1 ees visati sõiduauto vastu midagi, mis plahvatas. Kohale sõitnud Päästeameti demineerijad tegid kindlaks, tegemist oli pürotehnilise plahvatusega.

Kell 17.55 teatati granaaditaolise eseme leiust Järvevana teel. Päästeameti demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli sportkuuliga.

18. aprillil kell 02.02 teatati, et Tallinnas Liivalaia 33 leidis turvatöötaja kahtlase eseme. Kohale sõitnud Päästeameti demineerijad tegid kindlaks, et tegemist oli pürotehnilise vahendi osaga.

Kell 21.44 helistas vene keelt rääkiv noormees Põhja-Eesti häirekeskusesse ja ütles, et Paekaare Gümnaasiumis on pomm. Sündmuskohal käisid Päästeameti demineerijad, künoloog ja politsei. Midagi kahtlast ei leitud, plahvatust ei toimunud.

Samal päeval leiti Valgas jõe süvendustöödel kolm käsigranaati, mis tehti Tartu Üksik- Päästekompanii demineerijate poolt kahjutuks.

Tartumaal Luunja vallas Kavastu külas leiti lõhkekeha taoline ese. Tartu Üksik- Päästekompanii demineerijad tegid kindlaks, et tegu oli kasutatud valgustusraketiga.

19. aprillil teatati raketitaolise eseme leiust Tallinnas Kajaka 32 juures. Päästeameti pommigrupp tegi kindlaks, et tegemist oli keemiakaitse vahendiga, mis meenutas lõhkekeha.

Samal päeval teatati lõhkekeha leiust veel Jõgeva maakonnas Põltsamaa vallas Esku külas. Tartu Üksik-päästekompanii demineerijad kahjutustasid 45 mm lasu.

20. aprillil kell 13.41 teatati lõhkekeha leiust Võrumaal Misso vallas Luhamaa külas. Tartu Üksik-päästekompanii demineerijad tegid kindlaks ja kahjutustasid 120 mm miinipilduja miini.