Sellega rahuldas Vilniuse kohus peaprokuratuuri taotluse kahtlused ümber kvalifitseerida. Nüüd ei kahtlustata Aleksandr Rõžovit, Tšeslav Mlõnnikut ja Andrei Laktionovit teenistuskohuseid täitnud ametnike tapmises, vaid inimsusevastastes kuritegudes. Erinevalt tapmisest inimsusevastased kuriteod ei aegu, teatab BNS.

Peaprokuratuuri prokurör Rolandas Stankevičius ütles varem BNS-ile, et prokuratuur taotleb kohtult üksnes vahistamise otsuse langetamist, selle pikkus kehtestatakse juhul, kui kahtlusalused kinni peetakse ja Leedusse toimetatakse.

Nüüd, kus kohus on rahuldanud vahi alla võtmise tõkendi rakendamise palve, väljastatakse uus Euroopa vahistamiskäsk.

Venemaa on keeldunud kolme endist Riia OMON-i töötajat Leedule välja andmast.

1991. aasta 31. juuli varahommikul tapsid eriüksuslased Medininkais seitse relvitut Leedu politsei- ja tollitöötajat. Ainsana eluga pääsenud korrakaitsja sai ajukahjustuse ja püsiva puude. Rünnak leidis aset keset pingeid, mis kaasnesid Nõukogude Liidu kokkuvarisemisega.

Vilniuse kohus mõistis maikuus endise Riia OMON-i võitleja Konstantin Mihhailovi veresaunas süüdi ning eluks ajaks vangi. Leedu prokurörid taotlevad tema kuriteo ümberkvalifitseerimist inimsusevastaseks kuriteoks.