Mitu äsja uue jalgratta ostnud inimest on pöördunud rataste müüja, OÜ Bivarixi rattapoodi, et nad sõiduvahendile kodarahelkurid paneksid, nende puudumisel ähvardanud politseinikud tulevikus trahvimisega, kirjutab ajaleht
.

“Rataste tootja ei pane nendele ratastele, millel on rehvi peal helkurriba, enam kodarahelkureid, sest rehvihelkur toimib kodarahelkurist paremini,” selgitas Bivarixi rattapoe omanik Riho Räim. Ta on palunud klientidel sellised politseinikud, kes paberilt on seadust küll lugenud, aga rehvihelkurist ei tea midagi, oma juurde poodi saata, et neile selgitada, kuid seni pole ükski politseinik ennast poes harimas käinud.

“Euroopa Liidus ei nõuta sellistel jalgratastel, millel rehvi servas helkurriba, enam kodarahelkureid. Kui Eesti politseinikud arvavad, et peavad mõlemad olema, no telligu siis riik rattatootjatelt Eesti jaoks erinõuetega valmistatud jalgrattad.”

Tegelikult hindas Räim asja juures hoopis politseinike vähest informeeritust uuendustest ja on väga rumal, kui korrakaitsjad ähvardavad jalgrattureid seepärast inimesi trahvimisega.