„Kui katkestada see nõiaring nii, et mõni ring kuulutab enda maksujõuetuks, siis muutuvad maksujõuetuks ka need, kes hoiavad tema võlakirju,“ arutles Kallas. „Mis siis edasi saab?“

Tema sõnul pole mingit garantiid, et see riik korraldaks oma majanduse ümber nii, et see toimima hakkaks. „Euroopas on kõik nii läbi põimunud, et ükski riik ei suuda ennast isoloeerida, et ta saaks üksi oma riiki arendada,“ rääkis Kallas Kuku raadio saates "Välismääraja".

Devalveerimist peab Kallas oma rahva vaeseks tegemiseks.

Tema sõnul tundub üksjagu mõistlik idee olevat tuua Euroopa riigid etapiviiliselt kriisist välja.

Arvamuste paljusus on hea

„Mina ei peaks seda draamaks, et meil on palju erinevaid arvamusi,“ ütles Kallas ja lisas, et ühegi riigi rahandusministril ei saa ära keelata esinemist. „Turud muidugi vaatavad ja uurivad, mida ütlesid sakslased, prantslased või Euroopa Keskpank,“ tõdes ta.

Vaatamata erinevatele nägemustele tehakse ühel hetkel ikkagi õige ostsus, loodab ta, märkides, et senised otsused on olnud täiesti mõistlikud.

Eurotsoonist väljaastumine on lihtne, kuid pole põhjendatud

„Eurotsoonist väljaastumine on majanduslikult imelihtne – paned aga trükimasina käima ja ütled, mis rahaühik käibele tuleb,“ rääkis Kallas. „Aga seda ju mitte keegi ei räägi.“

Kallase sõnul ei saa rahaühikut ülemüstifitseerida. „See on ikkagi raamistik, aga ise ta puulusikaid ei tee,“ illustreeris ta oma mõtet. Euro on Kallase sõnul praegu hiiglasuur süsteem, millel on usaldusväärsus, reitingud ja interssimäärad. „Aga kust võtab üks riik üksi oma rahaühikule kõik selle?“ tõstatas ta küsimuse.