Riigis valitseb püsivalt pingeline ja ebaturvaline olukord. Eriti ohtlikuks piirkonnaks on Kongo DV ida- ja kirdeosa, kus Kongo armee ja relvastatud grupeeringute vahelise võitluse tõttu on tsiviilelanikkond välja tõrjutud, teatas välisministeerium.

Linnades tuleks jälgida tavapäraseid turvameetmeid. Vältige üksinda liikumist. Naised peaksid kindlasti ringi liikuma ainult saatjaga.

Majanduslanguse tõttu on kuritegevus Kongo DV-s kõrge. Tänavakuritegevus ja relvastatud röövimine on väga levinud, eriti Kinshasa supermarketite ja hotellide lähistel.

Autoga sõites veenduge, et uksed on lukustatud ja aknad suletud. Ärge sõitke kõrvalteedel ning parkige ainult järelvalvega aladele.

Väärisesemeid ja sularaha hoidke hotelli seifis. Dokumentide koopiaid hoidke originaalidest eraldi.
Kongo DV-s puudub usaldusväärne ühistransport. Taksosid on väga vähe (enamasti suurte hotellide juures) ning need ei vasta lääne standarditele.

Avalikes kohtades (eriti piirialadel ja militaarasutuste lähistel) ei ole soovitav pildistada. Ajakirjanikud ei tohi ilma kohalike võimude loata teha intervjuusid ega filmida.

2009. aastal kehtestati maalt lahkumise tasu. Rahvusvaheliste lendude puhul 50 dollarit ning siseriiklike lendude puhul 10 dollarit. Kongo DV lennufirmade teenuste kasutamist tuleks võimalusel vältida.

Jooge ainult pudeli- või keedetud vett ning vältige jookides jääd. Samuti vältige värskelt pressitud mahlu, värskeid juurvilju ning koorimata puuvilju. Liha ja kala süües veenduge, et see on piisavalt küpsetatud. Enne söömist peske kindlasti oma käed.

Kongo DV-s on levinud katk, kollapalavik, malaaria, marutõbi, lastehalvatus, meningiit ja koolera. 2011. aasta algusest on erinevates regioonides toimunud leetrite puhanguid ja alates juunist Chikungunya haiguse puhanguid.