Sel nädalal jõudis tagasi kodumaale võidukas Eesti kuni 20-aastaste korvpallikoondis. Noored saavutasid Euroopa meistrivõistlustel B-divisjonis teise koha ning tagas sellega pääsu Euroopa 16 parema meeskonna sekka. Koondise peatreener oli Andres Sõber vaatab lennujaamas intervjuud andes uhkusega saadud medalit.

Pühkused ja ilus suveilm meelitasid Pärnu randa suveilma nautima tuhanded inimesed.

Pooltühjade puumajadega Kopli erineb nagu öö ja päev moodsast Tallinna kesklinnast. Juba teist nädalalt järjest tulevad sealt kurvad uudised: ka sel nädalal pandi seal toime topeltmõrv. Delfi käis uurimas Kopli eluolu.

Fookusesse kerkisid talvel vahetult enne valimisi avatud uued turud: kenad putkad ja moodsad kauplemiskohad on pooltühjad ning rahvast käib neis vähe. Tuul ulub ka näiteks Kristiine turul, kus mitmed putkad kannavad silti "suletud".

Kaunist äikesemängu sai teavas vaadelda mitmel päeval. Välgunool sellel fotol pärineb Keilast.

Torm sakutas taas nagu ka eelmisel aastal Väike-Maarjat. Kahjud olid tänavu väiksemad, küll oli tegu aga murtud puude ja okste koristamisega.

Neli tervisesportliku eluviisiga eesti noormeest - Anti Orgla, Mati Allas, Marten Laur ning Arno Lauk - startisid sel kolmapäeval Tallinnast Tartusse. Otsejoones. GPS näpus kavatsetakse vähem kui nädalaga liikuda pealinnast heade mõtete linna piinlikult kõige otsemat teed mööda, üritades trajektoorilt kõrvale mitte kalduda ning kõik takistused teel selja taha jätta. Kahjuks pidid pühapäevaks kaks noormeest oma teekonna lõpetama, sest hullud ilmastikuolud olid nende jalanõud ja jalad hullusti ära lõhkunud. Kaks vapramat noormeest jätkasid aga oma teekonda.


Kolmel päeval nädalas vallutasid Kadrioru staadioni Eesti meistrivõistlused kergejõustikus. Tuli nii rekordeid kui medaleid. Loe lähemalt Delfi Spordist!


Neli orkestrit, 20 dirigenti, 15 kammeransamblit ning umbes poolteistsada muusikut mitmetelt maadelt - see on sel nädalal toimunud Järivide suvefestival. Festivali kunstiline juht on dirigent Paavo Järvi dirigeeris avakontserdil ka ise Järvi Festivaliorkestri ees.

Relvagrenaderid koguseid taas mälestamaks lahinguid Sinimägedes. Karmist vihmasajust hoolimata olid kohale tulnud mitmeid lahingutes osalenuid.

Ööl vastu laupäeva mahasadanud vihm tekitas suuri üleujutusi mitmel pool Tallinnas. Jõe, Ahtri ja Tuukri tänaval olid uputused ehk kõige võimsamad.

Lootsi tänava autoparklasse murdis vesi sisse aga ajutistest tõketest hoolimata.

Vesi tungis sisse ka ERRi raadiomajja ning raadiosaadete edastamine oli mõnda aega takistatud.

Foto: Heigo Paartalu

Viljandi Pärimusmuusikafestivali pealik Ando Kiviberg oli enne tänavust "Rütmi ja pulsi" pidu igati meeleolukas. Tõsi ta oli, tuligi hea pidu ja seda tänavu juba üheksateistkümnendat korda!

Festivali avamisel oli traditsiooniliselt kohal ka president Toomas Hendrik Ilves, istudes esireas koos Viljandi linnapea Kalle Jensi, kultuuriminister Rein Langi ning avamisel pidulikult kaabuga olnud Ando Kivibergiga.

Pühapäeva õhtul tekitas Tallinna lennujaama juures Tartu maanteel liikluskaose suletud teelõik. Hilinesid nii bussid kui ka meeleheitel liiklejad. Kiirabi külastas kuumuses minestanuid mitmel korral.

Foto: Elar Lang

Looduse ilu sai imetleda Tuhalas: seda et sealne nn nõiakaev keset suve üle ajama hakkab, juhtub väga harva – tavaliselt näeb omapärast looduse "imet" vaid kevadise suurvee ajal. Ju olid suured vihmasajud ka Nabala kandis oma töö teinud.