Tüdrukul on bulloosse epidermolüüsi tõttu probleemiks villid ja erosioonid nahal ja limaskestal. Tema nahk on väga tundlik ning võib kahjustuda iga vähegi tugevama kontakti või hõõrdumise tagajärjel. Lisaks välistele probleemidele tekkivad valulikud erosioonid ka suu limaskestale, mille tõttu on Laural raskuseid söömisega.

Laura ema Tatjana sõnul on neile haigekassa poolt tagatud küll 100 protsendilise soodustusega ravimid, mida laps aga iseenesest ei vaja. “Meie jaoks on olulised just sidumisvahendid ja kreemid, kuid neid peame ostma täishinnaga,” räägib tüdruku ema. Vajalikud kreemid kuuluvad apteegis käsimüügiravimite hulka. Vahendid on kallid ning Laura perel kulub selle peale üle 200 euro kuus.

Lapse nahk vajab pidevalt erihoolitsust, millest sõltub täielikult tüdruku seisund. Ilma korraliku hoolitsuseta võivad villide paranemisel tekkida armid, mis takistavad erinevate kehaosade liikuvust. Hoolitsuse eesmärk on vältida puuet tekitavaid tüsistusi.

Lastefondi tegevjuhi Küllike Saare sõnul toetatakse perekonda vajalike vahendite muretsemisel käesoleva aasta lõpuni 250 euroga kuus.

Bulloosne epidermolüüs on harva esinev nahahaigus. Kaasasündinud haigust pole võimalik välja ravida, kuid õige hooldusega on võimalik vaegusi leevendada.

SA Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on laste ravitingimuste parandamiseks annetusi kogunud alates 2001. aastast ning seega üks vanimatest Lõuna-Eestis tegutsevatest heategevusfondidest. Lastefondi missioon on äratada kaaskodanikes hoolivust ja tähelepanu kõige õrnemate ja nõrgemate suhtes.