Põgenemine vette

Töölispartei liikmel Ali Esbati õnnestus politseinikus riietatud mehe eest põgeneda vette.

“Jooksime koos paljude teistega koos vette. Nägin enda kõrval vees hulpimas ka ühte surnukeha,” rääkis Esbati BBC-le. Esbati nägi tulistajat ka lähedalt: tulistaja oli tõeliselt suurt kasvu, väga pikk ning nägi Esbati sõnul välja sõjaväelase moodi.

Vees oldi koos teistega 15 — 20 minutit kuni saarele saabusid ka õiged politseinikud ning tulistaja tabati.

Ema saatis tütrele peidusoleku ajal sadu sms-sse
 
Oma lapse üleelamisi kirjeldas uudistesaates ka ema, kelle lapsel õnnestus koos teiste tüdrukutega põgeneda tualettruumi ning kes oli telefoni teel emaga ühenduses.

“Üritasin teda rahustada, et ta püsiks peidupaigas ja ei läheks kuskile. Saatsime sadu sms-sse ja helistasime,” kirjeldas ema.

“Ma ei tea kuidas tal praegu läheb, me ei ole veel kohtunud. Praegu on ta osade oma sõpradega rääkinud ja teab, et nendega on kõik korras, aga mõnedega mitte. Ta on nende pärast väga mures.”

Kurjategija tulistas valimatult

Ühe vettepõgenenud tüdruku sõnul ei teinud tulistaja vahet, keda ta tulistas. “Ta tulistas järjest,” kirjeldas neiu, kes ka ise vajas pääsemise järel arstide abi, sest oli vette tormates vigastanud oma jalga.

“Meie suvelaager oli tõeliselt tore kuni selle hetkeni, kuni algas tulistamine. Nüüd ei jää enam muud üle loota, kui päästjad leiavad kadunud inimesed üles ning meie sõbrad oleksid elus.”