Reisibüroo Mainedd kuulutas veel eile ajalehes, et pakkuda on 2500-eurone Liibanoni-Süüria-Jordaania-Iisraeli reisi. Samuti on firmal Tensireisid pakkuda reis Süüriasse ja Liibanoni.

Hoiatusi aga reisibüroode kodulehtedelt Liibanoni ohtlikkuse kohta ei leia. Eestlaste pantvangikriisiga mitte kursis olev inimene võib pimesi minna reisile, teadmata, mis olukord teda ees ootab.

"Lennupileteid müüme kõikjale, kuhu inimesed soovivad minna. Küll aga hoiatame neisse riikidesse reisimise eest, mille eest hoiatab ka välisministeerium. Samas ei ole meil voli kedagi keelata, kui inimesel on kindel soov sellest hoolimata reisida," ütles Estraveli pressiesindaja Mari-Liis Rüütsalu.

"Välisministeerium annab reisimist puudutavaid soovitusi ja hoiatusi, kuid reisimist ära keelata ei saa. Keerulise julgeolekuolukorraga piirkonda siiski reisida soovijatel tuleks eelnevalt enne reisile asumist teha kindlasti selgeks ja koguda infot, millised riskid võivad neid seal ähvardada, kaaluda kohapealt kohalikke olusid tundva giidi palkamist ja vältida ohtlikke piirkondi," ütles välisministeeriumi pressiesindaja Mariann Sudakov.

"Samuti soovitame end kindlasti enne reisile asumist välisministeeriumis registreerida ning soetada reisikindlustus," lisas Sudakov.

Välisministeeriumi kodulehelt leiab hoiatuse: poliitiline olukord Liibanonis on ebastabiilne ning kõigil riigis viibijatel tuleks olla äärmiselt ettevaatlik. Liibanonis tuleb arvestada võimaliku terrorismiohuga. Viimastel aastatel on riigis toimunud mitmeid rünnakuid kõrgete ametiisikute suhtes, milles on kannatada saanud lähikonnas viibijad. Võimalusel tuleks Liibanoni reisimise eel end kurssi viia viimaste poliitiliste sündmuste ja julgeoleku olukorraga.

Kohapeal tasub vältida suuri massikogunemisi ja rahvarohkeid paiku ja ettevaatlikust tuleks säilitada välismaalaste poolt enam külastatud kohtades nagu hotellid, restoranid, kirikud jms. Vältida tuleks palestiinlaste põgenikelaagrite külastamist ja reisimist Litani jõest lõunasse ehk Liibanoni-Iisraeli piirialale.

Samuti on soovitav vältida Bekaa oru piirkonda, mille idaosas Zahle linna lähistel rööviti 23. märtsil seitse Eesti kodanikku. Eestlased pääsesid 113 päeva kestnud pantvangist 14. juulil.